joi, 21 noiembrie 2013

Janne Ahonen - Legenda se intoarce ...pentru ultimul zbor !

Janne Ahonen , ma cuprind fiorii doar cand scriu acest nume ...Este probabil unul dintre cei mai medaliati si mai carismatici saritori , cu fani in toate tarile...Este imposibil sa-l urasti pe acest finlandez care facea furori inca din anii'90 .

Pentru cei ce nu-l cunosc , Janne , a castigat de 5 ori Turneul celor 4 Trambuline din Austria si Germania, de 2 ori Cupa Mondiala, de asemenea fiind Campion Mondial , vice-campion mondial de zbor cu schiurile si dublu vice-campion olimpic cu echipa Finlandei  in 2002 si 2006. In plus , 108 podiumuri , din care 36 de victorii in Cupa Mondiala ...Este omul care l-a provocat pe Ion Sorin Hobana sa aclame de atatea ori o saritura lunga ....ori numele sau...

Are un  palmares cu care oricare din saritori ar fi satisfacut, insa el nu este pe deplin si incearca la Sochi sa-l completeze cu un aur sau macar o medalie inviduala care ar face din cariera sa un exemplu pentru orice tanar saritor...La Torino , in 2006 ,nu a reusit, insa aici la Sochi sunt convins ca va fi un concurent si mai acerb pentru lupii tineri ..

Eu, am avut privilegiul sa-l urmaresc si m-a cucerit prin stilul sau ,elegant, prin sariturile sale lungi , prin tot ce inseamna Janne Ahonen , si am ales sa-i dedic un articol inainte de inceperea sezonului.
Iarna a sosit, si maine la Klingenthal , saritorii deschid sezonul mult asteptat de toata lumea .

Astfel , Janne reprezinta un motiv in plus pentru care voi urmari concursurile de sarituri ale acestui sezon , si marturisesc de acum ca orice s-ar intampla , orice ar face , Janne , va ramane probabil numai pentru mine un idol , si un mare-mare campion ...Nu oricine are puterea de a reveni a doua oara , si spun eu ca va face o figura frumoasa !

Respect, Janne !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu