luni, 1 februarie 2010

Combinata Nordica la JO

Poate nu e un sport de iarna foarte mediatizat,insa cu siguranta e un sport foarte dificil,si un sport in care trebuie sa ai un echilibru intre performantele la trambulina si performantele la fond,altfel ne avand nicio sansa la ocuparea unui loc onorabil.


In Cupa Mondiala top 5-ul dinainte de olimpiada arata astfel:

1.Jason Lamy Chappuis -969p
2.Felix Gottwald -674p
3.Eric Frenzel -661p
4.Magnus Moan -542p
5.Tino Edelmann -525p

Practic francezul are asigurat globul de cristal,aratand o forma foarte buna in acest sezon.Are ca punct forte sariturile.

Felix Gottwald a reusit niste performante bune la revenirea sa in activitate,clar ca telul sau este un aur la Vancouver.Are ca punct forte schiul fond.


Eric Frenzel si Tino Edelmann liderii Germaniei ,in lipsa lui Ronny Ackermann iesit din forma, sunt mai tineri decat contra candidatii lor,si asta poate fi un dezavantaj.Frenzel are ca punct foarte sariturile iar Edelmann schiul fond.

Magnus Moan..hmm..deja consacrat,a dus multe lupte cu Hannu Manninen dar nu a reusit inca sa castige nici o medalie oimpica de aur si nici globul de cristal.Din pacate e foarte modest la trambulina,dar daca reuseste o saritura reznabila,poate recupera foarte mult la fond.

Hannu Manninen a castigat de 3 ori cupa mondiala,e cel mai bun fondist al disciplinei, sora Pirjo Muranen concurand cu rezultate bune in Cupa Mondiala de schi fond.E foarte puternic ,scandinavul insa are un mare defect saritura la trambulina,si el ca si in cazul lui Moan ,daca reuseste o aterizare macar la punctul K,poate spera la o medalie.


In afara de cei care i-am maintit nu trebuie subestimati Bjoern Kircheisen,Anssi Koivuranta(castigatorul cupei mondiale 2008/2009),Petter Tande,Bill Demong,si Todd Lodwick.

ROMANIA nu are niciun reprezentant in aceasta proba.

*-In imagine in tricou galben este Hannu Mannine ,iar in cea de la torino 2006 este Felix Gottwald la finish.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu