luni, 1 februarie 2010

Paul Pepene


Campionul mondial de juniori la schi fond, Paul Pepene, a declarat luni că speră să reuşească să se claseze pe unul din primele 30 de locuri la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver.

"Am prins o zi foarte bună, m-am simţit bine şi am reuşit să câştig. Nu a fost chiar aşa de greu dar nu pot să spun nici că a fost uşor. Noi ne-am antrenat 12 ani de zile pentru a ajunge aici. În ceea ce priveşte Jocurile Olimpice, sper la un loc în primii 30. Oricum, diferenţa este destul de mare faţă de competiţia din Germania", a spus Paul Pepene.

Antrenorul federal Ion Lungociu a precizat că sportivii români au beneficiat de o pregătire foarte bună înaintea Campionatelor Mondiale de schi under 23, unde delegaţia "tricoloră" a cucerit două medalii de aur şi una de argint.

"Suntem foarte bucuroşi pentru rezultatele obţinute. Sportivii noştri s-au comportat nemaipomenit şi au făcut nişte curse extraordinare. Având în vedere că Jocurile Olimpice bat la uşă, investiţia ministerului şi ale federaţiei, dar şi ale cluburilor, au fost consistente, iar din primăvară şi până în prezent am făcut pregătiri centralizate în cele mai bune condiţii. Din octombrie şi până la aceste Campionate Mondiale, pregătirea s-a efectuat numai pe zăpadă şi numai pe cele mai bune trasee", a afirmat Lungociu.

Tehnicianul speră ca sportivii români să obţină clasări în primii 25 de concurenţi la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver. "Este greu de spus acum ce va fi la Vancouver, dar noi suntem optimişti şi sperăm la un loc în primii 25 de sportivi, iar acest lucru ar fi chiar o performanţă", a adăugat Ion Lungociu.

Sportivul Paul Constantin Pepene a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în proba de urmărire 30 de kilometri din cadrul Campionatelor Mondiale de schi fond juniori, competiţie ce s-a desfăşurat în localitatea Hinterzarten (Germania). Cu o zi înainte, sportivul Petrică Hogiu a câştigat medalia de argint în proba de urmărire 20 de kilometri. De asemenea, biatlonista română Reka Ferencz a câştigat, joi, medalia de aur în proba individuală 12,5 kilometri, din cadrul Campionatelor Mondiale de juniori.

Cei trei sportivi medaliaţi la competiţiile din Germania fac parte din echipa olimpică a României pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver, care se vor desfăşura în perioada 12-28 februarie.
Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu