duminică, 17 noiembrie 2013

Walter Hofer despre schimbarile din calendar

Pentru multi a fost o mare supriza faptul ca deschiderea sezonului , nu se mai face ca deobicei in Finlanda in gazdele traditionale Kuusamo, sau Kuopio , si ca s-a decis ca , Klingenthal ce deobicei gazduia etape in Februarie , sa fie cea care deschide "balul " .

"Defapt, ideea de a incepe sezonul in centrul Europei , era de mult timp in mintea noastra. Decisiva , a fost experienta de la Sochi. Cu suportul tehnologic am reusit sa pregatim trambulina cu temperaturi peste 0 grade. Asta ne-a oferit sansa sa cautam organizatorul potrivit", a explicat directorul de cursa  Walter Hofer.
Klingenthal a profitat de oportunitate si a fost selectata ca prima gazda a Cupei Mondiale 2013/2014. "Daca sunt luate in calcul toate aspectele , precum audienta tv si spectatorii , am considerat ca acesti organizatori sunt potriviti pentru ca au organizat etape de  Cupa Mondiala in conditii dificile , dar niciodata o etapa in weekend. Am vrut sa profitam de acest fapt.Daca reusim sa stabilim ceva pe termen mediu, am fi foarte multumiti" .

In  ciuda faptului ca nu sunt schimbari majore de regulament in acest sezon  ,va fi o inovatie in special pentru cei care participa la evenimente de pe margine. "Ce e nou si , cu adevarat special pentru cei ce urmaresc de langa trambulina etapele,  este ca va fi o linie prin care vor vedea cat trebuie sa sara , saritorul pentru a prelua conducerea", spune Hofer. Totodata, si saritorii vor avea avantajul de a vedea cat trebuie sa sara. "Evident ca ne-am consultat si cu saritorii. Ei ar fi foarte fericiti sa stie cat au de sarit , pentru a fi pe primul loc.Tehnologia va arata daca putem face asta "
Walter Hofer explains the decision to start the season in Klingenthal
Foto : FIS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu